Patatesli börek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 20 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Tavada yapılabilmesi vesilesiyle çok stabil olan patatesli börek bir o kadar da lezzetlidir. Sabah kahvaltıları ve habersiz gelen misafirler için çabucak yapılabilecek olan tavada patatesli börek tarifi aşağıda verilmiştir.

Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Soyulmuş patatesleri bıçak vasıtasıyla küçük küçük doğrayın. Soğanı soyun ve çok ince olmayacak biçimde doğrayın. Tencereye takriben 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Uygun yerde yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Daha sonrasında her birinin içine sırası ile hazırlanılan iç malzemesinden yayın. (Malzemeyi yufkanın orta tarafına kare şeklinde yerleştirin.)

Soğanları sıvı yağın üzerine dökün ve kavurun. Daha sonrasında soğanın üzerine salçayı ekleyin ve salça soğanlarla bütünleşinceye kadar kavurun.

Tavaya bir nebze (takriben 2 yemek kaşığı) sıvı yağ ekleyin ve sıvı yağı ısıtın. (Tavada yağ bittiği zaman bu işlemi tekrarlayın.) Isınan sıvı yağın üzerine börekleri atın ve kızartın. Bu işemi her börek için tekrarlayın. Börekler kızardığında servise hazır olabilecektir.

Malzemeyi yufkaya yerleştirdikten sonra yufkanın kalan köşelerini zarf şeklinde içe kapatın. (Sırası ile yufkanın yan taraflarını, yuvarlak bölümünü ve ucundaki sivri kızmını kapatın.)

Salça ve soğanların üzerine daha önceleri doğranılmış olan patatesleri ekleyin. Son olarak üzerine baharatları ve tuzu ekleyip az bir nebze daha katıştırın. Bu kısım bittiği zaman böreğin iç malzemesi hazırlanmış olabilecektir.

Sıvı yağ

Kırmızı biber

1 yemek kaşığı salça

5 orta boy patates

1 orta boy soğan

Tuz

3 adet yufka

Nane

Karabiber
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt