- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 soğan
- 250 g kuşbaşı tavuk eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü
- 1 çay kaşığı safran
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 demet karalahana
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nohutlu Karalahana
Nasıl Yapılır
- Tereyağını eritip unu kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kuşbaşı tavuk etini ekleyip tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
- Haşlanmış nohut, Hindistan cevizi sütü, safran ve suyu ilave edip sotelemeye devam edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ince doğradığınız karalahanayı ekleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp karalahana yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı pul biberi ekleyip hafif kızdırın. Biberli yağı yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.