- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MasterChef izleyenler borani tarifini merak ediyor. Borani birçok yörede yapılan bir yemek. 30 dakikada hazırlanan Şanlıurfa boranisi nohutla yapılıyor. İşte nefis borani tarifi ve malzemeleri...
BORANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kg pazının kök kısımları
1 soğan
500 gr kuzu eti
100 gr nohut
100 gr ince bulgur
100 gr kuru börülce
40 gr tereyağı
Tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
BORANİ TARİFİ
Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Hububatlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Kafi miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz hububatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.