Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
nefis-portakalli-kurabiye-tarifi-nasil-yapilir-696x464.jpg

Öncelikle portakallı kurabiye tarifi için gereken malzemesini paylaşalım;

  • 150 gr tere yağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı toz şeker (ya da pudra şekeri)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 11 – 12 çorba kaşığı tepeleme un (elendikten sonra azar azar ilave edilecek)
Üzeri için;

  • 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker

Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?​

  • Kurabiye yapımı için öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış olan tere yağını alın.
  • Üzerine 2 adet yumurtayı ilave edip malzemeler tamamen karışıncaya kadar bir kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Ardından 1 su bardağı toz şekerini ya da pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra 1 adet portakalı rendenin ince bıçaklı bölümü ile kabuğunu dikkatlice rendeleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu, vanilyayı karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Son aşamada 1 paket kabartma tozunu ve elenmiş unu kaşık kaşık dökün. Her un ilavesinde malzemeleri tamamen yoğurduktan sonra bir kaşık un ilavesi yapın. Kontrollü olarak un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı kurabiye hamuru elde etmeye dikkat edin.
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak şekil verin. Hamuru öncelikle yumurta akın ardından toz şekere batırıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Tüm hamuru önce yumurta akına ardından toz şekere batırıp tepsiye aralıklı olarak dizdikten sonra kurabiyelerin tam ortasına ceviz parçalarını yerleştirin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alarak sunumunu yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Not: Dilerseniz ceviz parçalarını kurabiyelerin üzerine koymak yerine avucunuzun içinde hafifçe bastırarak açtığınız hamurun içine bir parça ceviz koyup kapatabilir, yuvarladıktan sonra yumurta akı ve toz şekere bulayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt