Sernik Cheesecake Tarifi (Polonya Mutfağından Nefis Tatlı)

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11961

Malzeme Listesi

  • ZEMİNİ İÇİN
  • 2 su bardağı bisküvi kırıntısı (rondodan çekilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • İÇ DOLGUSU İÇİN
  • 100 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı lor peyniri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Derince bir kabın içerisinde zemini için gerekli olan bisküvileri eritilmiş tereyağı, toz şeker ve tarçın ile güzelce karıştırın ve 23 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının zeminine bastırarak döşeyin.

Adım2

Bunu buzluğa kaldırın ve bir süre orada bekletin.

Adım3

Buzlukta zemin beklerken siz iç dolgusunu hazırlayın. İç dolgusu için gerekli olan tereyağını, yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.

Adım4

Ardından içine; lor peynirini, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.

Adım5

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük gibi olana dek çırpın ve ardından içine 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave ettikten sonra tekrar çırpın ve lorlu karışıma alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.

Adım6

Buzluktan çıkardığınız zeminin üstüne hazırladığınız iç dolgusunu boşaltın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızana dek yaklaşık 65 dakika boyunca pişirin.,

Adım7

Oda ısısından zamane soğuduktan sonra kelepçeden çıkartın ve buzdolabında da 4 saat kadar beklettikten sonra, üstüne pudra şekeri serpip servis edin. Afiyetler olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt