Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

image

Bazı güzellikler saklıdır her insana görünmez ve bazı güzellikler de görünüşe açıktır ama kalbe nasip olunmadıkça göze asla hoş görülmez..

Hani insan mutlaka içindekileri birileriyle paylaşmalı, paylaşmazsa iyi hissetmez ama yine de başka kimseye söylemediği şeyler vardır hayatında. İşte insan onları da kendisiyle konuşmalı. Yoksa iyi hissedemez ömür boyu.

Ben bir yolunu buldum; arada bir kendimle dertleşiyorum, halimi hatırımı soruyorum, bazen kendime kızıyorum, bazen sarıp sarmalıyorum, bazen yüreklendiriyorum ve işte bazen de derdime ortak oluyorum. Çünkü bunu yapabilirim. Kimsenin bilmediği noktalarıma dokunabilir, acıtabilir ve sarıp iyileştirebilirim.

İnsan önce kendisini tanımalı, yargılamalı, sevmeli, gerekirse nefret etmeli ama en çok da kendisine dürüst olmalı. İnsan kendisinden kaçmamalı; hem nereye kadar gidebilir ki zaten.​

Hiçbirimiz o kadar iyi insanlar değiliz; o kadar kötü insanlar olmadığımız gibi. Ama bazılarımız saf kötüyüz; saf iyiler var mıdır inanın bilmiyorum. Saf kötülüğe ise birçoğumuzun ulaşmadığını biliyorum. O çok ayrı bir nokta.

Sanırım yaptıklarından hiçbir şekilde pişman olmayan ve insani duygularını kaybetmiş bir kişi ancak "saf kötü" olmayı başarabilir. Bu da pek hoş bir başarı olmasa gerek; yani insansın ama aynı zamanda değilsin. Evet, kesinlikle hoş bir başarı değil. Aslında başarı bile değil ama imkansıza yakın bir şeyi yapınca öyleymiş gibi geliyor.

Tüm başarılar iyi değildir; bazıları kötüdür. Bu arada soru işaretinden sonra sanırım en sevdiğim noktalama işareti noktalı virgül; bir şeyleri açıklamak, birbiriyle bağlamak sence de müthiş haz verici değil mi?

Bence de!​

Ruhunu yitirmiş bu çağın vebası,

Düşünmemek değil hissedememektir.​

Yeniden bişey hissederiz diye kaçtığımız insanlar, kırılırız diye kuramadığımız dostluklar var.

Bazen bir şey ne kadar yoksa o kadar güzeldir..​

Bu sabah, uyku ile uyanıklık arasındayım. Herkes bilmez, yıldızlar sabaha karşı hep üşürler.

Tümüyle keşfedemediğimden midir nedir? Sabahın sisi bir güzel görünür gözüme. Etrafta binlerce kuş sisin arasından güneşin çıkmasını bekler.

Kendimi evrenin içinde rahat hissetmeme engel olan ne var ise arkada bırakarak gün/e başlıyorum...​

Bir tekerleme gibi diziyorum adımlarımı ardı ardına, cadde boyunca. Elbet bir yerde takılırım. Ben bütün tekerlemelerde takılırım çünkü. Gözümü bir yerden alamam bir an, ve...

Bir çocuğun elindeki oyuncak bebek kadar çıplak ayaklarına takılırım meselâ. Onun o çıplak ayaklarla adımladığı sokakları ayakkabılarla dolaşmak, takılıvermektir işte tekerlemenin bir kelimesine. "Al şu takatukaları" diye başlayıp ardından bir yerde düşüvermek.

Ablasının elinden tutmuş okula giden çocuğun evde unuttuğu defteri sen unutmuşsun gibi üzülmek belki. Sahi, o defter ne defteriydi? Soramadın. Üzüldün sadece. Zaten bir tekerlemeyi hakkıyla söyleyememek için en geçerli sebeptir bence üzülmek. Tekerlemeler neşeli zaman işidir çünkü. Biraz güleryüz ve inat. Her yanlışta bir daha, al baştan. Üstelik hiç unutmazsın da. Şaşırırsın belki ama unutmazsın.

Kim bilir belki bir tekerlemedir hayat da. Yani bütün bu yaşadıkların, tüm bu olanlar... O yüzden, hani sana "unutacaksın" diyorlar ya, sakın inanma.​

image

Yaseminleri neden sabah erkenden, daha kapalıyken toplarlar? Çünkü yaseminler rüyalarını unutmazlar böylece.

Eve getirip gümüş tabağa koyarsanız yavaşça açılır, geceyi hatırlar ve size beyaz rüyalarını fısıldarlar.

image

Her şey geçer, her şey unutulur.. kendini bir felaketin içinde kaybetmenin manası yoktur..

Yavaşlamayı öğreniyorum yavaş yavaş…

Her şeye yetişemeyeceğimin artık farkındayım…

Sık sık küçük molalar veriyorum…

Zaten herkesi memnun edemeyeceğimi de biliyorum…

Bu nedenle içimden gelmeyen şeyleri samimiyetsizce yapmak yerine,

“Hayır” demeyi tercih ediyorum…​

Ağaç anlatabilir kendini yağmura,

Hiç değilse fısıldayabilir bunu biliyorum.

Kuş nasıl tarif edecek; konsa yeryüzünde av,

Uçsa bir ömür boynunda vebal…​