Mantar Lokması,Tarator Ve Acı Sos Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
S50025461.jpg

Malzemeler
500 gr mantar(küçüklerinden )
2 yumurta
Galeta unu
Un
Karabiber,limon,tuz
Mantarları yıkayıp,süzdükten sonra yarım limon suyu,tuz,ve karabiberle iyice karıştırıp yarım saat beklettim.daha sonra önce una,sonra yumurtaya,en sonda galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızarttım.

TARATOR SOS
Ben bu sosda biraz değişiklip yapıp kendi ağız tadımıza uygun hale getirdim.
1 çay bardağı ceviz
3 diş sarımsak
2 dilim ekmek
1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt (yoğurt yerine su karıştırılabilir.eşim yoğurtlu daha çok beğeniyor)
Önce cevizleri toz haline getirdim daha sonra diğer malzemeleride ilave edip makinada iyice karıştırdım.fazla sulu olursa ekmek içi,veya katı olursa su yada yoğurt karıştırıyorum.

ACI SOS
3 yemek kaşığı pul biberi,3 diş ezilmiş sarımsağı,1 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu karıştırdım.üzerine cezvede kızdırdığım sıvı yağı döktüm ama çok kızgın olmayacak biber yanar.döküldüğünde cozuldayacak ve hemen sönecek kadar ısıda olucak.ölçüleri kendime göre ayarladım isteyen ,istediğini kendi ağız tadına göre azaltıp veya arttırabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt