Mangal için et tarifleri

Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Piknik sezonu açıldı. Mevsim mangal mevsimi! Sığır biftek, bonfile, kontrfile yahut tavuk kanat belki de göğüs, seçim damak zevkinize kalmış. Ama etin cinsi ne olursa olsuna ızgara meselesinde önemli olan etin pek iyi marine edilmiş olmasıdır. Hiç kimse mangal adı altında kupkuru bir et yemek istemez.

Izgara tavuk tarifi​

Tavukgöğsünü yıkayıp süzdürün. İstediğiniz boyutlarda kesin. Tuzlayın. Tuzunu daha iyi alması için etlerin birkaç yerine kürdanla delikler açın. Diğer terbiye malzemelerini bir kapta katıştırın ve tavuk etlerini karışıma ekleyin. Etleri fazla örselemeden bütün malzemeler özleşsin diye biraz yoğurun. Sonra etleri kapaklı bir kapla beraber buzdolabına alın. Izgarayı akşam yapmayı planlıyorsanız bir gece önceleri veyahut benzer sabah marine işlemini halletmelisiniz. Pişirme safhasına gelince elektrikli veya kömürlü ızgarayı yakıp istenen sıcaklığa ayarlayın. Mangal ısınınca etleri dizin. Etleri fazla kurutmadan önlü arkalı ikişer üçer turda pişirme işlemini tamamlayın.

Izgara et yaparken dikkat etmeniz gerekenler​

Mangal için Et Tarifleri​

Biftek ızgara tarifi​

Terbiyesi için;

Izgarayı yakın. Kasaba hazırlatıp dövdürdüğünüz biftekleri sirke, sarmısak ve zeytinyağına bulayın. Yarım saat bekleyin. Sonra tuzu ve karabiberi bifteğin iki yüzüne de sürün. Izgara telini zeytinyağına batırdığınız yarım kuru soğanla yağlayın. Isınan mangala biftekleri dizin. Etin üzerinde baklava görseli için etleri önce verev bir biçimde dizin bu yüzü pişince diğer yüzünü çevirip izlerin ters istikametinde dizin. Bu işlem etlerin mühürlenmesi olarak da bilinir. Görsel şölenin yanında etin suyunu içine hapsetmesini de sağlamaktadır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt