Ekli dosyayı görüntüle 8818
Krep lazanya malzemeler
Krep hamuru için:
Krep lazanya malzemeler
Krep hamuru için:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 250 gram dana kıyma
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 100 gram kaşar peyniri
- Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
- Unu ve diğer malzemeleri ilave edin ve çırpma teliyle çırpın.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen krep hamurundan ısınmış ve hafif yağlanmış tavaya birer kepçe alarak yayın.
- Her iki yüzünü de pişirin.
- Bir sos tenceresine tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar hafif kavurun.
- Çırpma teliyle çırparak sütü ilave edin.
- Baharatları da ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvamına gelince ocaktan alın ve dinlendirin.
- Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ve sarımsakları soteleyin.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin.
- Tuz, karabiber, domates salçası ve domates rendesini ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Isıya dayanıklı cam kabın tabanına 2-3 kaşık beşamel sos yayın.
- Krepleri kaba uygun şekilde kesin ve beşamel sosun üzerine krepi yerleştirin.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar krepin üzerine yayın ve üzerine bir miktar beşamel sos ilave edip diğer bir kreple üzerini kapatın.
- Kıymalı harç ve sosunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- En son koyduğunuz krepin üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin.
- Peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis edin.