Krep lazanya nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8818

Krep lazanya malzemeler

Krep hamuru için:


  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi
Kıymalı iç harç için:

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram kaşar peyniri
KREP LAZANYA YAPILIŞI

  • Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
  • Unu ve diğer malzemeleri ilave edin ve çırpma teliyle çırpın.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen krep hamurundan ısınmış ve hafif yağlanmış tavaya birer kepçe alarak yayın.
  • Her iki yüzünü de pişirin.
  • Bir sos tenceresine tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar hafif kavurun.
  • Çırpma teliyle çırparak sütü ilave edin.
  • Baharatları da ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvamına gelince ocaktan alın ve dinlendirin.
  • Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ve sarımsakları soteleyin.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber, domates salçası ve domates rendesini ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Isıya dayanıklı cam kabın tabanına 2-3 kaşık beşamel sos yayın.
  • Krepleri kaba uygun şekilde kesin ve beşamel sosun üzerine krepi yerleştirin.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar krepin üzerine yayın ve üzerine bir miktar beşamel sos ilave edip diğer bir kreple üzerini kapatın.
  • Kıymalı harç ve sosunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • En son koyduğunuz krepin üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin.
  • Peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt