Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Portakal-Ve-Karamel-Aromal%C4%B1-Krep-Pasta-Tarifi.jpg


Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta Malzemeleri

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 yemek yemek kaşığı tereyağı
10 yumurta
7,5 su bardağı süt
Bir portakalın kabuğu
Kreması için;
1,25 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
1/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı krema
1/3 su bardağı pudra şekeri
Portakal aromalı yağ için;
2 su bardağı tereyağı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 limon suyu
4 yemek yemek kaşığı portakal kabuğu
1/4 su bardağı portakal likörü (isteğe yan)
Portakallar için;
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 adet portakal
Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve 30 adet krep çıkacak şekilde pişirin.
sonradan krema için gerekli malzemeleri (krema ve pudra şekeri hariç) bir vahşi alıp pişirin ve soğumaya bırakın.
Bu sırada portakallar için olan şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
İçerisine portakal dilimlerini atın ve 20 dk pişirin.
Portakal dilimlerini uygun bir tele dizin ve üstüne şeker serpin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan daha sonra buzdolabında bekletin.
Tereyağını hazırlamak için bütün malzemeleri krema olana değin çırpın.
Krepleri, aralarına krema sürerek defalarca dizin.
En üstüne tereyağını sürün üstüne portakallardan kalan sosu ekleyin.
Servis ederken portakal şekerlemeleri ile de süsleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt