- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Köfteli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 150 gram kıyma
- 5 adet domates
- 1.5 adet kuru soğan
- Yarım avuç maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 dilim ıslatılmış ekmek içi
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Pişirme Önerisi
- Güvecin kapağı yoksa üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.
- Güveciniz yoksa fırın tepsisinde de aynı şekilde pişirebilirsiniz.
Köfteli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
4 adet patlıcanın baş kısımlarını kesiyoruz ve alacalı şekilde soyuyoruz. Bir kaba alıyoruz ve üzerine çıkana kadar su ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz ve bu şekilde 10 dakika kadar bekletiyoruz. Beklettikten sonra patlıcanları elimizle sıkıyoruz ve iri küpler halinde doğruyoruz.150 gram kıymanın içerisine yarım kuru soğan rendeliyoruz ve yarım avuç maydanoz doğruyoruz. 1 adet yumurta kırıyoruz. 1 dilim ıslatılmış ekmek içi, 1 çay kaşığı tuz ve çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyip yoğuruyoruz. Hazırladığımız köfte harcını uzun bir silindir haline getiriyoruz. Tezgah üzerinde dilim dilim kesiyoruz.
Bir güveç tenceresine 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan, 1 adet yemeklik doğranmış kırmızı kapya biber ve 3 adet yemeklik doğranmış yeşil sivri biber koyuyoruz. 3 diş minik minik doğranmış sarımsak ilave ediyoruz. 4 adet hazırladığımız patlıcanları ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber serpiyoruz. Hazırladığımız köfteleri de ilave ediyoruz. 5 adet domatesi rendeleyip üzerine gezdiriyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını minik minik üzerine ekliyoruz. 2 yemek kaşığı da sıvı yağ gezdiriyoruz. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz. (Fazla koymuyoruz çünkü domates de su bırakıyor) Güvecin kapağını kapatarak 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. 30 dakika sonra kapağını açıp bu şekilde de yarım saat daha pişiriyoruz. Afiyet olsun…