Fırında Kabaklı Köfteli Dizme Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1643357209306.jpg


MALZEMELER
2 adet orta boy kabak
4 adet orta boy patates
2-3 adet domates


KÖFTESİ İÇİN
500 gram kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, pulbiber,kimyon

SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz


MALZEMELER
1. Kabak ve patatesleri 1 parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.

2. Köfte malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun sebze dilimlerinin büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.


3. Tepsiye sırasıyla bir patates bir köfte bir kabak şeklinde dizin.

4. Domatesleri de ikiye bölüp üzerine yerleştirin.


5. Sosu için salçayı sıcak su ile karıştırın yağı ekleyin salçanın tuzuna göre tuz ilave edip karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin.


6. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın 220 derece fırında 45 dakika pişirin yağlı kağıdı üzerinden alıp 15 dakika daha pişirin.
Afiyet şifa olsun.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kabak bir 'tek' bana göre sarımsaklı yoğurt varsa işin içinde güzel oluyor.. Onun haricinde bana hıyarın yemekçesi geliyor.. Salata yani hıyarıda yemek yapsan oluyor zaten.. Cıks kabak olmamış ama köfte ve patates efso tat her zaman..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt