Köfteli Şehriye Güveci Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
SCqGGM.jpg

Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Tuz
  • İsteğe göre baharatlar
Pilavı için;

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • Su
  • Sıvıyağ
Üzeri için;

  • Domates
  • Kaşar peyniri
Yapımı

  1. Karıştırma kabına kıyma alınır ve yumurta kırılır. Soğan rendelenir, maydanoz ince ince doğranır ve kıymanın üzerine eklenir. Tuz ve baharatlar atılır biraz da galeta unu eklenir.
  2. Köfte malzemeler özdeşleşene kadar iyice yoğurulur. Yoğurulan harçtan parçalar koparılarak şekil verilir ve bir tabakta dinlendirilir.
  3. Domatesler ve soğanlar küp küp doğranır.
  4. Ayrı bir tencerede arpa şehriyeler kavrulmaya başlanır. Biraz kavrulduktan sonra üzerine tereyağı ilave edilir.
  5. Kavrulduktan sonra üzerine soğanlar eklenir karıştırılır ve biberler eklenir.
  6. Sonra domatesler eklenerek güzel bir şekilde hepsi kavrulur.
  7. Yuvarlak toprak güvece ilk olarak şehriyeli karışım dökülür.
  8. Köfteler az yağda kızartılır ve pilavın üzerine konulur. Biraz sıcak su konulur ve üzeri yağlı kağıtla kapatılarak 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt