Karnabahar Izgarası Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 1 gün
Mesajlar
17,973
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
karnabahar-izgara-c654cdf1-4c82-439d-97fd-21c7e4f36ac2.jpg


Malzemeler​

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Karnabahar Izgara

Nasıl Yapılır​

  1. Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
  2. Genişçe bir tencerede hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
  3. Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
  4. Zeytinyağına baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür. Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
  5. Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt