Arpa Şehriyeli Kıymalı Karnabahar ve Brokoli Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
arpa-sehriyeli-kiymali-karnabahar-ve-brokoli-yemegi_2141-730x548.jpg

Arpa Şehriyeli Kıymalı Karnabahar ve Brokoli Yemeği Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 orta boy brokoli
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber


Arpa Şehriyeli Kıymalı Karnabahar ve Brokoli Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?​

1 orta boy karnabaharı ve 1 orta boy brokoliyi tuzlu suyla bir tencerede bütün halde haşlıyoruz ve süzüyoruz. Soğuduktan sonra ikisini de dilimlere ayırıyoruz. Ayrıca yayvan bir tencerede 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, 3 adet yemeklik doğranmış yeşil sivri biberi ve jülyen doğranmış kırmızı kapya biberi 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine 100 gram dana kıyma ilave ediyoruz.

1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber serpiyoruz ve kıymayı da kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı arpa şehriye ve 1 avuç doğranmış maydanoz ilave ediyoruz.

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Malzemenin yarısını tencerenin içinde kenara alıyoruz.

Yarısının üzerine karnabaharları ve brokolileri koyuyoruz ve kenara aldığımız malzemeyi de kaşık yardımıyla karnabaharlar ve brokolilerin üzerine döküyoruz.

Karnabahar ve brokolilerin hizasına gelecek kadar su koyuyoruz. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
 
Geri
Üst Alt