- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Karnabahar Izgara
Nasıl Yapılır
- Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
- Genişçe bir tencerede hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
- Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
- Zeytinyağına baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür. Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ..