- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 9926
Karamelize Elmalı &Milföylü Muhallebi
?Suyu tencereye koyup,içine şekeri,baharatları,limon suyunu,kabuğunu ve elmaları koyup,elmaları hafif diriliği gidecek şekilde kaynatın.
?Yayvan bir tencereye 1 dolu yemek kaşığı şeker ve 2-3 yemek k. elmaların haşlama suyundan koyup,hafif karamelize edin.Sonra içine elmaları ve 1/2 tatlı kaşığı tarçın ekleyip,yine elmaların haşlama suyundan ara ara kaşık kaşık ekleyerek elmaları çevire çevire karamelize edin.
?Muhallebi için ;un,nişasta,şeker ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp,içine vanilya ve kremayı ekleyip,mikserle iyice çırpın.
?Milföyleri yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyup,iyice kızarana kadar pişirin.Sonra fırından alın,soğuyunca elinizle ufalayın.(kıtır,kıtır olacak)
?Krokan için şekeri bir tavaya koyup,içine 1 y.k.su ekleyin ve karamelize yapın.Karamelize olunca içine fındıkları ekleyip,karıştırın ve karışımı ocaktan alıp,yağlı kağıdın üzerine dökün,soğusun.Soğuyunca rondodan irice çekin.
?Büyün etaplar hazır olunca;elmaları kup bardaklarınızın altına koyun,üzerine muhallebi koyup,soğuması için buzdolabına koyun.
?Servis edeceğiniz zaman üzerlerine fındık krokan ve milföy kıtırı koyarak servis edin.
Karamelize Elmalı &Milföylü Muhallebi
- 8 adet minik kırmızı elma(Amasya Elması)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 3-4 adet karanfil tohumu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 -2,5 su bardağı su
- 1kg süt
- 2 tepeleme y.k.nişasta
- 1 tepeleme y.k un
- 4-5 yemek k.şeker
- 1 tatlı k.vanilyaözütü veya 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 4 yaprak milföy
- 1 çay bardağı fındık+3 yemek k. şeker(beraber kavrulup,krokan olacak)
?Suyu tencereye koyup,içine şekeri,baharatları,limon suyunu,kabuğunu ve elmaları koyup,elmaları hafif diriliği gidecek şekilde kaynatın.
?Yayvan bir tencereye 1 dolu yemek kaşığı şeker ve 2-3 yemek k. elmaların haşlama suyundan koyup,hafif karamelize edin.Sonra içine elmaları ve 1/2 tatlı kaşığı tarçın ekleyip,yine elmaların haşlama suyundan ara ara kaşık kaşık ekleyerek elmaları çevire çevire karamelize edin.
?Muhallebi için ;un,nişasta,şeker ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp,içine vanilya ve kremayı ekleyip,mikserle iyice çırpın.
?Milföyleri yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyup,iyice kızarana kadar pişirin.Sonra fırından alın,soğuyunca elinizle ufalayın.(kıtır,kıtır olacak)
?Krokan için şekeri bir tavaya koyup,içine 1 y.k.su ekleyin ve karamelize yapın.Karamelize olunca içine fındıkları ekleyip,karıştırın ve karışımı ocaktan alıp,yağlı kağıdın üzerine dökün,soğusun.Soğuyunca rondodan irice çekin.
?Büyün etaplar hazır olunca;elmaları kup bardaklarınızın altına koyun,üzerine muhallebi koyup,soğuması için buzdolabına koyun.
?Servis edeceğiniz zaman üzerlerine fındık krokan ve milföy kıtırı koyarak servis edin.