Teremyağlı Leziz Elmalı Tart Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 6 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Teremyağlı Elmalı Turta



Teremyağlı Leziz Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
125 gram TEREMYAĞ
1 su bardağından azıcık eksik şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyelim)
İç harcı için;

5-6 adet orta doruk elma
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;

Pudra şekeri
Teremyağlı Leziz Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
?Yoğurma kabına oda sıcaklığında olan TEREMYAĞ, şeker, yumurta ve vanilyayı alalım ve karıştıralım.
Krema kıvamına gelince yavaşça kontrollü olarak unu ekleyelim kabartma tozunu da ekleyip uygunca yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan bir miktar üçte biri değin alıp streç filme sararak dondurucuya koyalım.
Sonra elmaları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyelim içine şeker ve tarçını ek edip karıştıralım.
Elmaları ocağa koyalım suyunu çekene değin pişirelim ve ocaktan alalım.
Borcamı yağlayıp( tereyağ ile yağladığım) hamuru adilane yayalım resimlerde görüldüğü gibi üzerine elmalı harcımızı yayalım.
Sonradan dondurucudan ayırmış olduğumuz hamuru çıkarıp elmalı harcımızın üzerine rende ile eşit bir şekilde rendeleyerek işlemi tamamlandıktan sonra 175 -180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Üzerine pudra şekeri serpelim?
Afiyetler olsun :coffee::coffee::coffee:
 
  Benzer konular Forum Tarih
Hamur İşleri 0 221

Benzer konular

Geri
Üst Alt