Elmalı glazürlü kek nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,731
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8820
Elmalı glazürlü kek malzemeler

  • 1/3 su bardağı kahverengi şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (Öğütülmüş)
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Yumuşak)
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 çay kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı süt veya badem sütü (Oda sıcaklığında)
Elma karışımı için

  • 2 adet büyük elma (Soyulmuş ve küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Glazür için

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1-3 yemek kaşığı süt veya krema
ELMALI GLAZÜRLÜ KEK YAPILIŞI

  • Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Baton bir kek kalıbına yağlı kağıt serin.
  • Yarım su bardağı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kapta karıştırıp kenara koyun.
  • Unu ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp bir kenara alın.
  • Derin bir karıştırma kabında toz şekeri ve tereyağını mikser yardımıyla pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı birer birer ekleyerek karışıma yedirin, ardından vanilya özünü ekleyip karıştırın.
  • Un karışımını ve sütü ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Hamurun yarısını hazırladığınız kalıba dökün.
  • Ardından doğranmış elmaların yarısını kek hamurunun üzerine yayın.
  • Daha önce hazırladığınız esmer şeker ve tarçın karışımının yarısını elmaların üzerine serpin.
  • Kalan hamuru elmaların üzerine döküp yayın.
  • Kalan elmaları üzerine yerleştirin ve kalan şeker tarçın karışımını serpin.
  • Bir bıçak yardımıyla karışımı birkaç kez karıştırın ve önceden ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
  • Glazür için, yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 ila 2 yemek kaşığı süt veya kremayı iyice karışana kadar çırpın.
  • Keki fırından alın ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
  • Kalıptan servis tabağına çıkarın ve üzerine hazırladığınız glazürü gezdirin.
  • Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt