Çayın yanına elmalı bisküvi tarifi

Mesajlar
16,954
Çözümler
1
Tepkime puanı
5,714
Cinsiyet
bPg20e
ELMALI BİSKÜVİ İÇİN MALZEMELER
20 adet petibör bisküvi
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
YAPILIŞI
303glutenfreeoatbisc-03112023847fcfff.jpg

Elmalı bisküvi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
Beyazlaşıp köpük köpük olduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrardan çırpalım.
Elmaların kabuğunu ince bir şekilde soyalım ve ince ince dilimleyelim.
Borcamın tabanına bisküvileri boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
Dilimlediğimiz elmaları da bisküvilerin üzerine sırayla dizelim.
Ceviz ve tarçını da elmaların üzerine serpiştirdikten sonra hazırladığımız hamuru tepsiye boşaltarak yayalım.
Önceden 170 °C ısıttığımız fırında elmalı bisküvilerimizi 30 dakika pişirelim.
Pişen elmalı bisküvileri oda ısısına gelinceye kadar dinlendirelim.
Ardından üzerine pudra şekeri serpelim ve yuvarlak bir aparat yardımı ile keselim.
Elmalı bisküvilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt