Karamelize Soğan Nasıl Saklanır?

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Buzdolabında saklıyorsanız hava geçirmez bir kap veya plastik torbaya koyduğunuzdan emin olun. Önce soğumalarını bekleyin, böylece onları kapattığınızda çok sıcak olduklarında ortaya çıkabilecek buharlı yoğunlaşma nedeniyle duygusal bir karmaşaya dönüşmezler. Plastik bir torba kullanıyorsanız kapatmadan önce içindeki havanın tamamını dışarı attığınızdan emin olun. Üç ila beş gün arasında kalmaları gerekir.

karamelize soğan


Buz Kalıbı Kullanın

Karamelize soğanlar da dondurulabilir. Bunun için dondurucuya direk atmadan önce uygun şekilde hazırlamak gerekir. Dondurmanın tek bir doğru yolu yoktur; bu aslında onları nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır. Bir seferde yalnızca az miktarda kullanacaksanız karamelize soğanlarınızı dondurmak için buz tepsilerinizi kullanın. Bunları kaşıkla tepsiye dökün, üç saat veya gece boyunca donmalarını bekleyin ve ardından dondurucuda güvenli, hava geçirmez bir kaba boşaltın. Daha sonra bunları gerektiği gibi kullanabilirsiniz.

Daha büyük parçalar halinde kullanacaksanız muffin kalıplarında dondurabilirsiniz. Porsiyonlar halinde kalıplara hazırlayabilir ardından dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Dondurulmuş karamelize soğanların, tatlarını ve dokularını kaybetmeye başlamadan önce yaklaşık iki ay dayanmasını bekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt