Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 1 gün
Mesajlar
17,971
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,194
Cinsiyet
bPg20e
kabak-ve-kabak-cicekli-risotto-1da2a0b4-eaef-4abe-9de5-7167b3d28c33.jpg

Malzemeler​

  • 6 adet kabak (İnce doğranmış)
  • 240 g Carnaroli pirinci
  • 4 adet küçük boy soğan (İnce doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Sızma zeytinyağı
  • 1,2 litre et suyu
  • 20 g tereyağı
  • 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Taze fesleğen
Kabak çiçekleri için
  • 6 adet kabak çiçeği
  • 200 ml maden suyu
  • 100 g un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz, karabiber

Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto

Nasıl Yapılır​

  1. Soğan ve sarımsağı bir tencereye alarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin ve tuzla tatlandırın.
  2. Et suyundan iki kepçe ilave edin ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra kabağı ilave edin. Et suyu bitene kadar her seferinde iki kepçe dolusu ekleyin.
  3. Maden suyu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi yayvan bir kapta iyice karıştırın. Kabak çiçeklerini keserek ortadan ikiye açın ve her yerine bu karışımdan sürdükten sonra ay çiçek yağında kızartın.
  4. Tereyağını tavada eritin ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra risottoya ilave edin.
  5. Risottoyu servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ve kabak çiçekleriyle süsleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt