Kabaklı, Dereotlu ve Tavuklu Pilav Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6833

  • Gerekli Malzemeler
  • Pişirme
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 Knorr tavuk suyu bulyon tableti
  • 300 gram yasemin pirinci
  • 600 ml su
  • 3 çorba kaşığı Becel margarin
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta boy dolmalık kabak
  • 1/4 demet dereotu

  • 1 Pirinci bir süzgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • 2 Geniş tabanlı bir pilav tenceresine Becel’i ekleyin.
  • 3 Doğanmış tavukları tencereye ilave edin ve tavuklar renk alıncaya kadar kavurun.
  • 4 İnce doğranmış sarımsağı ilave edin.
  • 5 Yıkadığınız pirinci ilave edin ve ve tavukla beraber 1 dakika kavurun.
  • 6 Verev doğranmış kabakları tencereye ekleyin.
    • 3 su bardağı sıcak su tencereye ilave edin ve düşük ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişiririn.
    • 8 Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ince kıyılmış dereotunu ilave edip, hafifçe karıştırın. Altını kapatıp 15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt