- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 6 adet kabak (İnce doğranmış)
- 240 g Carnaroli pirinci
- 4 adet küçük boy soğan (İnce doğranmış)
- 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
- Sızma zeytinyağı
- 1,2 litre et suyu
- 20 g tereyağı
- 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
- Taze fesleğen
- 6 adet kabak çiçeği
- 200 ml maden suyu
- 100 g un
- 1 adet yumurta sarısı
- Ayçiçeği yağı
- Tuz, karabiber
Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto
Nasıl Yapılır
- Soğan ve sarımsağı bir tencereye alarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin ve tuzla tatlandırın.
- Et suyundan iki kepçe ilave edin ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra kabağı ilave edin. Et suyu bitene kadar her seferinde iki kepçe dolusu ekleyin.
- Maden suyu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi yayvan bir kapta iyice karıştırın. Kabak çiçeklerini keserek ortadan ikiye açın ve her yerine bu karışımdan sürdükten sonra ay çiçek yağında kızartın.
- Tereyağını tavada eritin ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra risottoya ilave edin.
- Risottoyu servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ve kabak çiçekleriyle süsleyerek servis edin.