Ispanaklı mantarlı graten nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,956
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6819
Ispanaklı mantarlı graten malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
Üzerine;

  • Kaşar peyniri
ISPANAKLI MANTARLI GRATEN YAPILIŞI

  • Öncelikle mantarları tereyağında soteleyin.
  • Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları küçük küçük kesin ve mantarlara ekleyin.
  • Yumuşayana kadar kavurun ve ıspanakları ince ince kesip tavaya ekleyin.
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ispanakları suyunu çekene kadar pişirin.
  • Beşamel sosu için; tavada tereyağı eritin. Unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan da çırpın.
  • Kıvam aldığında mantarlı karışıma ekleyin.
  • Pişirme kabına dökün, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşarlar üzeri kızarana kadar pişirin
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt