İrmikli Lokum Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5635

İRMİKLİ LOKUM YAPILIŞI VE TARİFİ

  • 3 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • hindistan cevizi
Süt, şeker ve irmik tencereye alınır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Altı kapatılıp, bir kaç dakika çatalla çırpılarak soğutulur. Hemen ardından kremşanti toz olarak ilave edilir. Tekrar çatalla çırpılır. İyice soğuması beklenir. Elinizi suya batırıp küçük toplar yapın. Hindistan cevizine bulanır. Servis tabağına dizilir. Arzuya göre pasta süsüne yada kakao’ya bulayabilirsiniz. Afiyet olsun

Adminde Not: Eğer irmik az gelirse pudra şekeri ilavesi yapabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 15 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Şuan bunun kokusu geldi ??
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt