Kremalı padişah lokumu tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1789


MALZEMELER​

  • Muhallebi için:
    1 su bardağı un
    125 gram tereyağı, 1 litre süt
    1 su bardağı tozşeker
    Bir buçuk su bardağı hindistancevizi
    Arası için:
    100 ml krema
    200 gram kaymak
    2 çorba kaşığı tozşeker
    Üzerine:
    Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
    Süslemek için:
    Dondurulmuş vişne
Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt