İrmikli ve güllaçlı kup tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
453


MALZEMELER​

  • Sütlü irmik için:
    1 su bardağı irmik
    Dört buçuk su bardağı süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    Güllaç için:
    2 su bardağı süt
    3-4 adet güllaç yaprağı
    Yarım su bardağı tozşeker
    Süslemek için:
    7-8 adet karadut
    1 su bardağı toz antepfıstığı

Güllaç yapraklarını ıslatmak için bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra kırılmış güllaçların üzerine döküp 1 saat kadar bekletin. Diğer taraftan irmik, süt ve şekeri derin bir tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak kaynatın. İrmik tüm sütü çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Kullanacağınız kupların dibine 2'şer çorba kaşığı sütlü irmikten koyun ve 1'er çorba kaşığı antepfıstığı serpin. Ardından güllaçları süzüp kuplardaki irmiğin üzerine yerleştirin. Dolapta soğutup karadutla süsleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt