İrmikli Perde Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 1 gün
Mesajlar
17,971
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,194
Cinsiyet
bPg20e
irmikli-perde-tatlisi-tarifi-yepyeni.jpg

İrmikli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler​

  • 10adetbaklavalık yufka
  • 1çay bardağısıvı yağ(yufkaları yağlamak için)
  • 1su bardağıirmik
  • 2adetyumurta
  • 1/2su bardağıtoz şeker
  • 1su bardağısıvı yağ(sosu için)
  • 1su bardağısüt
  • 1paketkabartma tozu
  • 1su bardağıfile badem

Şerbeti İçin:​

  • 2su bardağıtoz şeker
  • 3su bardağısu
  • 3damlalimon suyu

Servis için:​

  • 2yemek kaşığıkaymak ya da vanilyalı dondurma
  • İrmikli Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?​

    1. Önce şerbeti hazırlayalım. Bir sos tavasında su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
    2. Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serin ve sıvı yağ ile her yerini yağlayın.
    3. Üzerine her yerine eşit dağılacak şekilde irmik serpin ve bir ters bir düz, perde dalgası gibi katlayın.
    4. 10 adet baklava yufkası için bu işlemi tekrarlayın ve fırında pişirebileceğiniz ısıya dayanıklı bir tepsi veya kalıba yerleştirin.
    5. 180 derecede 10 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
    6. Bi kasede yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine dökün.
    7. File bademleri de üzerine serpiştirdikten sonra 10 dakika daha fırına verin.
    8. Pişen tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat dinlendirin.
    9. Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt