MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 100 g tereyağı
- yarım bağ maydanoz
- 2-3 parça kuzu kemiği
- 3 diş sarımsak
- 6 dilim kuru ekmek
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
HUMUS PAÇASI NASIL YAPILIR?
- 1.Kemik suyunda nohutu 1 saat kadar iyice haşlayın.
- 2.Haşlanmış nohudu blendera alın içine tahin, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, limon suyu ve tuz ilave ederek akışkan muhallebi kıvamına gelene kadar et suyunda güzelce çekin.
- 3.Ekmekleri ufak ufak doğrayıp servis tabağına yayın.
- 4.Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki humusu ilave edin.
- 5.Tereyağında pul biber yakıp üzerine dökün.
- 6.Bol maydanoz, kimyon ve sumak ilave ederek servis edin.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası;
- Sos için hazırladığınız tereyağını kahverengi olana kadar pişirin. Bu sayede humusunuz yanık aromalı olacaktır.