Havuç Reçeli Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
havuc-receli-tarifi.jpg

Havuç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler​

  • 3adet büyük boy havuç
  • 3su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı su
  • 2adet kakule
  • 2adet çubuk tarçın
  • 2adet karanfil
  • 1/2adet limonun suyu

Havuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Öncelikle bir şerbet hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ilave edin.
  2. Bu şekilde koyulaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ilave edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  3. Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
  4. Ocaktan alın ve sıcak bir şekilde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
  5. Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
  6. Reçel iyice soğuduktan sonra kapağını açın, içinden çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır.Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt