Havuç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3adet büyük boy havuç
- 3su bardağı toz şeker
- 1su bardağı su
- 2adet kakule
- 2adet çubuk tarçın
- 2adet karanfil
- 1/2adet limonun suyu
Havuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir şerbet hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ilave edin.
- Bu şekilde koyulaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ilave edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
- Ocaktan alın ve sıcak bir şekilde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
- Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
- Reçel iyice soğuduktan sonra kapağını açın, içinden çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır.Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.