Havuç turşusu nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
RkVew_1631782692_2592.jpg

MALZEMELER

2 kg havuç
8-10 diş sarımsak
7-8 sap kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı tuz
Salamura için: 750 gram üzüm sirkesi
Bir buçuk su bardağı havuç haşlama suyu
3 çorba kaşığı ince tuz

YAPILIŞI

Suyu bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kaynamaya başladığında soyduğunuz havuçları içine atıp 8-10 dakika haşlayın.

Ilındıktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin. Havuçları kavanozlara yerleştirin. Aralarına kereviz yapraklarını ve sarımsakları yerleştirin.

Havuçları haşladığınız sudan ihtiyacınıza göre ayırıp üzerine üzüm sirkesi ve tuz ekleyin. Hazırladığınız salamurayı turşunun üstünü geçecek şekilde kavanozlara dökün.

Ağzını sıkıca kapatıp uygun bir yerde olgunlaşmaya bırakın.

Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt