Havuç Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 27 gün
Mesajlar
17,970
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
havuc_koftesi-6d10ade9-fcae-475a-add0-82645e91d150.jpg

Malzemeler​

  • 500 gr havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı un

Havuç Köftesi

Nasıl Yapılır​

Havuçları yıkayıp temizleyin. Hafifçe haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Yağı tencerede eritip unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın. Elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın. Köfteleri bu yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt