Havuçlu Patates Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10885

MALZEMELER​

  • 4 adet orta büyüklükte patates
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bulamak için;
  • Un
  • Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI​

  • Havuçları ve patatesleri irice doğrayalım ve üzerine geçecek kadar su ilave edip kontrollü bir şekilde haşlayalım.
  • Daha sonra suyunu süzerek geniş bir kabın içine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Elimizle veya blender ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar ezelim.
  • Üzerine yumurtayı, ince doğranmış soğanı, galeta ununu, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
  • Üzerini kapatalım ve 5 dakika dinlendirelim.
  • Harcımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve dilediğimiz gibi şekillendirelim.
  • Ardından köftelerimizi una bulayalım.
  • Bol ve kızgın yağın içinde alt üst çevirerek kızartalım.
  • Afiyet olsun!
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 15 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Havuç yer yer severim ama yemekleri v.b şeylere karışınca tatlandırıyor.. şeker katmış gibi onu pek sevmiyorum.. ama mesela bazı esnaf lokantalarında mercimek çorbası oluyor güzel yapıyorlar içinde havuç rendeleri çıkıyor.. bak o tat olarak o çorbaya yakışıyor mesela..
 
Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ben pişmiş havucu sevmiyorum yemeklerde sadece salatasını çiğ olarak limonlu severim
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 15 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Havuç kavurma bak oda iyi oluyor kara lahana ile havuç kavurması üzerine sarımsaklı yoğurt buda fena bir lezzet patlaması oluyor.. çok az toz biber veya .pul biber yakarsan üzerine.. havuç havuçluktan kara lahana lahanalıktan çıkıp değişik karamelize bir tat oluşuyor.. bi nevi bu kavurma olayı kızartmak gibi rendelenmiş yada sote kesimli..
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 15 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Tecrübe ile sabit ?
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt