Etli Parmak Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
etli-parmak-kebabi-740x740.jpeg


Etli Parmak Kebabı​

MALZEMELERİ
1 kilo dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak rendesi
1 yk domates salçası
3-4 adet domates rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Zeytinyağı
3 sb su


SEBZELERİ
4 adet patlıcan
4 adet patates
3 adet kabak
2-3 adet kapya biberi
3-4 adet çarliston biberi
5-6 diş sarımsak
Cheeri domates

SOSU İÇİN
1,5 – 2 sb su
1 yk salça


HAZIRLANIŞI

Etlerimizi kavurmaya uygun bir tencereye, hiç bir şey ilave etmeden alıyoruz. Orta ateşte ilk önce suyunu vermesini bekliyor, sonra karıştırıyoruz. Etler ilk önce suyunu verip, sonra çekiyor ve yağını bu aşamada koyuyoruz. Küp doğranmış soğanı ve sarımsak ilavesi ile diğer baharat ve salçayı koyup, su ilave ediyoruz, etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suya koyuyoruz, kızartırken yağ sıçratıp patlamaması için kurulayıp kızartıyoruz. Kabağın kabuğunu soymadan parmak şeklinde doğruyoruz. Patates, kapya ve çarliston biberi de aynı şekilde doğruyoruz. Bütün sebzeleri kızartıp, yağını alması için havlu kağıt üzerine alıyoruz. Tepsinin kenarına sebzeleri, ortasına eti yerleştirip domatesleri diziyoruz. Salçalı suyumuzu hazırlayıp sebzelerin üzerine gezdiriyoruz.

Islattığımız yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200° fırında 15-20 dakika pişiriyoruz, kağıdı alıp, 10 dakika üzerini kızartarak fırından alıyoruz. Bütün malzemeler pişmiş olduğu için fırında sadece sebzeler ve et bütünleşmiş oluyor, o yüzden çok fazla tutarak kurutmayalım ve suyunu kontrol edelim. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt