Lezzetli Patates Çubukları Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
patatescubuklari-1024x576.webp


Malzeme Listesi

  • 3 adet haşlanmış orta boy patates
  • 1 adet ince doğranmış kırmızı kapya biber
  • 1 tutam ince doğranmış nane
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için;

  • Buğday ya da mısır nişastası
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  • oyulup küp doğranan patatesler, uygun boyutlu bir tencereye alınıp üzerine seviyelerini geçecek kadar su eklenip yaklaşık 15 dakika boyunca yumuşayana kadar haşlanmalıdır.
  • Haşlanan patatesler suyu süzüldükten sonra, tahta kaşık ya da spatula yardımıyla süzgeçten geçirerek ezip püre haline getirilmelidir.
  • Doğranan sebzeler ve nişasta eklenerek yoğurulan hamur, sonrasında açılıp keskin bir bıçakla şeritler halinde kesilerek son şekilleri verilir.
  • Patates çubukları, kızgın sıvı yağda kızartılarak servise hazır hale getirilir.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt