- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 8820
Elmalı glazürlü kek malzemeler
Elmalı glazürlü kek malzemeler
- 1/3 su bardağı kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (Öğütülmüş)
- 1/2 su bardağı tereyağı (Yumuşak)
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1.5 çay kaşığı vanilya özü
- 1.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı süt veya badem sütü (Oda sıcaklığında)
- 2 adet büyük elma (Soyulmuş ve küçük doğranmış)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1-3 yemek kaşığı süt veya krema
- Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Baton bir kek kalıbına yağlı kağıt serin.
- Yarım su bardağı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kapta karıştırıp kenara koyun.
- Unu ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp bir kenara alın.
- Derin bir karıştırma kabında toz şekeri ve tereyağını mikser yardımıyla pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı birer birer ekleyerek karışıma yedirin, ardından vanilya özünü ekleyip karıştırın.
- Un karışımını ve sütü ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hamurun yarısını hazırladığınız kalıba dökün.
- Ardından doğranmış elmaların yarısını kek hamurunun üzerine yayın.
- Daha önce hazırladığınız esmer şeker ve tarçın karışımının yarısını elmaların üzerine serpin.
- Kalan hamuru elmaların üzerine döküp yayın.
- Kalan elmaları üzerine yerleştirin ve kalan şeker tarçın karışımını serpin.
- Bir bıçak yardımıyla karışımı birkaç kez karıştırın ve önceden ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
- Glazür için, yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 ila 2 yemek kaşığı süt veya kremayı iyice karışana kadar çırpın.
- Keki fırından alın ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Kalıptan servis tabağına çıkarın ve üzerine hazırladığınız glazürü gezdirin.
- Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.