Mevsimindeki domatesler ile hazırlandığında çok çok lezzetli olan bu tarifleri, averaj onbeş dakika içersinde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Domates ezmesine acı biber ilave ederek acılı ezme, fesleğenli ezmeyi ise yalnız olarak veyahut makarnalarda sos olarak kullanabilirsiniz.
Domatesleri bir kaba alıp üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
Su soğuyana kadar domatesleri suda bekletin.
Domatesleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin ve küçük küpler durumunda doğrayın
Fesleğen, zeytinyağı sarımsağı ve ceviz içlerini, el blendırı ile 30 saniye boyunca çekin.
Doğranmış domatesleri de ekleyip, 3-4 saniye kadar blendırı çalıştırın.
Servis tabağına alıpi taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
1 fincan dövülmüş ceviz içi
Yarım demet fesleğen
2 diş sarmısak
1 fincan zeytin yağı
4 adet orta boy domates
Hazırlanışı:
Domatesleri bir kaba alıp üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
Su soğuyana kadar domatesleri suda bekletin.
Soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın.
Çok ince olacak biçimde doğrayın.
Doğanmış soğanlara bir çimdik tuz ekleyin. Elinizle ovuşturup, biraz suyunu sıkın.
Domatesleri sudan çıkartıp, kabuklarını soyun.
Domates kabuğunu soymak istediğiniz an birkaç dakika sıcak suda bekleyerek, kabukların kolay bir biçimde soyulmasını sağlayabilirsiniz.
Domatesleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin.
Ekşi elmanın kabuğunu soyun ve rendeleyin.
İnce doğranmış domates ve ekşi elmayı soğana ile katıştırın.
Zeytinyağı, tuz, toz tatlı biber ve nar ekşisini ekleyin.
Damak tadınıza göre kimyon, pulbiber, sumak gibi baharatlardan istediklerinizi ekleyin.
İnce kıyılmış maydanozları da ekledikten sonra karıştırıp servis yapın
2 adet beyaz soğan
1 demet maydonoz
½ adet yeşil ekşi elma
1 çay kaşığı sumak
4 adet orta boy domates
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
Domatesleri bir kaba alıp üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
Su soğuyana kadar domatesleri suda bekletin.
Domatesleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin ve küçük küpler durumunda doğrayın
Fesleğen, zeytinyağı sarımsağı ve ceviz içlerini, el blendırı ile 30 saniye boyunca çekin.
Doğranmış domatesleri de ekleyip, 3-4 saniye kadar blendırı çalıştırın.
Servis tabağına alıpi taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Fesleğenli domates ezmesi tarifi
Taze çekilmiş karabiber1 fincan dövülmüş ceviz içi
Yarım demet fesleğen
2 diş sarmısak
1 fincan zeytin yağı
4 adet orta boy domates
Hazırlanışı:
Domatesleri bir kaba alıp üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
Su soğuyana kadar domatesleri suda bekletin.
Soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın.
Çok ince olacak biçimde doğrayın.
Doğanmış soğanlara bir çimdik tuz ekleyin. Elinizle ovuşturup, biraz suyunu sıkın.
Domatesleri sudan çıkartıp, kabuklarını soyun.
Domates kabuğunu soymak istediğiniz an birkaç dakika sıcak suda bekleyerek, kabukların kolay bir biçimde soyulmasını sağlayabilirsiniz.
Domatesleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin.
Ekşi elmanın kabuğunu soyun ve rendeleyin.
İnce doğranmış domates ve ekşi elmayı soğana ile katıştırın.
Zeytinyağı, tuz, toz tatlı biber ve nar ekşisini ekleyin.
Damak tadınıza göre kimyon, pulbiber, sumak gibi baharatlardan istediklerinizi ekleyin.
İnce kıyılmış maydanozları da ekledikten sonra karıştırıp servis yapın
Domates ezmesi tarifi
1 fincan zeytinyağı2 adet beyaz soğan
1 demet maydonoz
½ adet yeşil ekşi elma
1 çay kaşığı sumak
4 adet orta boy domates
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz