Domatesli otlu pilav tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1329


MALZEMELER​

  • 6 adet orta boy domates
    2 su bardağı pirinç, 3 diş sarmısak
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet kesmeşeker
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
    8 dal nane, tuz
PİRİNCİ tuzlu ılık suda 30 dakika dinlendirin. Süzüp sudan geçirin. Zeytinyağını pilav tenceresine alıp kıyılmış sarmısağı soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, kesmeşeker ve tuz ilave edip, orta ateşte domates yumuşayıp suyunu bırakana dek pişirin. Pirinci tencereye ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt