Ekli dosyayı görüntüle 6119
Confit Humus Tarifi İçin Malzemeler
Humus için:- 100 gram haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8-10 diş sarımsak
- 50 gr zeytinyağı
- Dağ kekiği ve taze kekik
Confit Humus Nasıl Yapılır?
- Humus için gereken tahin dışındaki malzemeleri rondoda çektirelim. En son tahini ekleyelim ve kıvamını koyulaştıralım. Humusumuz hazır.
- Ardından ortası çukur olacak şekilde humusu bir tabağa alalım.
- Sarımsakları üstü tamamen zeytinyağı ile kaplanacak şekilde küçük bir kabın içerisine alalım. Üzerine dağ kekiği ve normal kekik ekleyerek 180-200 dereceli fırında 1 saate yakın pişirelim.
- Ardından humusun üzerine isteğe bağlı olarak koyalım ve birlikte yiyelim. Afiyet olsun.