Çilek kompostosu nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 22 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Sevilerek tüketilen yaz meyvelerinden çilek tatlıdan reçele çokca değişik lezzetin içerisinde kullanılmaktadır. Bunlardan çilek kompostosu ise içerdiği vitaminler ve besin değerleri açısından sağlık için çok yararlı, soğuk ve hafif tatlı alternatifidir.

Malzemeler
1 bardak şeker

1 tatlı kaşığı vanilya

1 kilo çilek

6 bardak su

Hazırlanışı
Ilıyan çilek kompostosu, daha hızlı soğuması için buzdolabına konur. Servis yapacağı zaman, çilek kompostosu kaselere veyahut bardaklara konur. İsteğe göre buz parçaları eklenebilir ve taze nane ile süslenebilir.

Su ve şeker bir tencerenin içine konur ve arada karıştırılarak, kaynatılır. Şurup yapılmaktadır. Şeker miktarı damak tadına ve sağlık haline göre 1 yahut 1.5 bardak arasında ayarlanabilir.

Kaynayan şuruba, temizlenen çilekler eklenir. Karışım tekrar kaynamaya başlayana kadar pişirilmeye devam edilir. Şurada amaç çileğin güzel kokusunun ve renginin şuruba karışmasını sağlamaktır. Bir taşım kaynayınca ocağın altı kapanır. Daha iyi bir aroma için vanilya eklenir. Çileklerin daha çok pişerek zedelenmesini önlemek için başka bir kaba alınmak suretiyle, oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Komposto için çok büyük olmayan, orta büyüklükteki kokulu çilekler kullanılması önerilmektedir. Büyük çilekler, 2-3 parçaya bölünerek kullanılabilmektedir. Lakin pişirme sırasında zedelenme olasılıkları daha fazladır. Kokulu çilekler, kompostoya güzel bir aroma verecekleri için tercih edilmelidir. Çileklerin yeşil sapları ayıklandıktan sonra kumlarının gitmesi için 10-15 dakika suyun içerisinde bekletilir ve daha sonrasında yıkanır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt