Çilekli Yassı Kadayıf Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
cilekli-yassi-kadayif_4x3_1389-730x548.jpg


Çilekli Yassı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler​

  • 16 tane yassı kadayıf (1 paket)
  • 10 tane çilek
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için dondurma


Çilekli Yassı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?​

10 tane çileği rondodan geçiriyoruz.
Bir tencerede 5 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker ve rondodan geçirdiğimiz çilekleri de ilave ediyoruz. Birkaç damla limon damlatıp şerbeti kaynatıyoruz. Kristalleşmeye başlayınca altını kapatıyoruz. Şerbeti geniş bir cam kaba alıyoruz.
16 tane yassı kadayıfın (1 paket) bıçak yardımıyla kalın kenarlarını kesiyoruz. 3 tane yumurtayı çırpıyoruz ve yassı kadayıfları bu yumurtaya batırıp 1 su bardağı sıvı yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız kadayıfları şerbetin içine atıyoruz. Şerbetini çekince kadayıfları servis tabağına alıyoruz ve üzerlerine dondurma kaşığı ile (dondurma kaşığınız yoksa yemek kaşığı ile koyabilirsiniz.) 1 kaşık dondurma koyuyoruz ve üzerlerine de altlarını kestiğimiz çileklerden birer tane koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt