İspanyol mutfağının en lezzetli tatlılarından churros tarçın ve şekerleme ile bütünlenen hamur tatlısıdır. Kızartılarak yapılan churros çikolata ve süt reçeli sosuna batırılarak servis edilir. İspanya ülkesine ait churros nasıl yapılır? Tüm püf noktaları ve evde adım adım churros yapılışı...
Churros için gerekli malzemeler
- Malzemeler
- 140 gr un
- 250 mm su
- 60 gr tereyağı
- 10 gr şeker
- 1 tutam tuz
- 2 yumurta
Üzeri için
- Toz şeker
- Tarçın
Churros tarifi adım adım yapılışı
1Su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın.2Su kaynayana kadar malzemeleri ısıtın.
3Su kaynamaya başladıktan sonra altı açıkken içerisine tek seferde unu ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
4Bu işleme tencerenin dibinde ince bir tabaka oluşana kadar devam edin.
5Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmeniz gerekiyor.
6Ardından ateşi kapatın ve başka bir kaba alarak soğumaya bırakın.
7Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırdıktan sonra el mikseriyle çırpın.
8Homojen bir kıvama gelen hamuru sıkma torbasına alın ve kızgın yağda istenilen uzunlukta kızartın.
9Rengi koyulaşana kadar yağda hamuru çevirin.
10Yağdan aldıktan sonra tarçınlı şeker karışımına bulayıp istenilen sos ile servis edebilirsiniz.