Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
brokoli-ve-pirincli-yogurt-corbasi-a2d6f173-132b-476c-89b5-988815e8d0a9.jpg

Malzemeler​

  • 70 gr Amerikan pirinci
  • 80 gr haşlanmış nohut
  • 150 gr brokoli, çiçeklerine ayrılmış
  • 300 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Zeytinyağı

Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır​

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 150 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
  2. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  3. Brokoli çiçeklerini ufak parçalar halinde doğrayın. Yapışma tabanlı bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Brokolileri ekleyip bir iki dakika karıştırarak kavurun.
  4. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıcı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yavaşça 150 ml sıcak su ilave edin. Yoğurtlu karışımı brokoliye ekleyin.
  5. Pirinç ve nohutu da ilave edip kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Kaynama noktasına gelince hemen ateşten alın ve tuzunu ayarlayın.
  6. Ufak bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp içine sarımsağı ekleyin. Yağ kızarmaya başlayınca naneyi ekleyip hemen ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Bekletmeden servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt