Bozbaş Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
das-koftesi-dd3f7bd9-c0f0-463f-89c4-2c1a4fcfa97a.jpg

Malzemeler​

  • 400 gram kıyma
  • 30 gr biftek
  • 1 soğan
  • 50-60 gram bezelye
  • 50-60 gram pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 çay kaşığı tarhun kurusu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet domates

Bozbaş Köftesi

Nasıl Yapılır​

  1. Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür.
  2. Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın.
  3. Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
  4. Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
  5. Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt