Etsiz Patates Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
patateskoftesi-1024x601.webp


Malzeme Listesi

Köftelerin harcını hazırlamak için;


  • 5 adet orta boy haşlanıp rendelenmiş patates
  • 1 adet ince doğranmış orta boy kuru soğan
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;

  • 1 adet çırpılmış yumurta
Köfteleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  • Soyulup kesilerek iki parçaya ayrılan 5 adet orta boy patates, uygun bir tencereye alınıp üzerlerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşe ayarlı ocakta yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanan patatesler, ocaktan alınıp suyu süzüldükten sonra rendelenir.
  • Derince bir kaba alınan, rendelenmiş patatesler, ince doğranmış 1 adet orta boy kuru soğan, ince doğranmış yarım demet maydanoz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1,5 tatlı kaşığı tuz, elle iyice yoğurulur.
  • Hazırlanan köfte harcından parçalar alıp elde yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırarak son şekli verilir.
  • Bu aşamada, yanınızda bulunduracağınız küçük bir kasedeki suyla elinizi ıslatmanız, harcın elinize yapışmasını önleyecektir.
  • Hazırlanan köfteler, bir kasede çırpılan 1 adet yumurtaya bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
  • Tavadan kağıt havlu serili tabağa alınan patates köfteleri, artık servise hazırdır.
 
Geri
Üst Alt