Malzeme Listesi
Köftelerin harcını hazırlamak için;
- 5 adet orta boy haşlanıp rendelenmiş patates
- 1 adet ince doğranmış orta boy kuru soğan
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet çırpılmış yumurta
- Sıvı yağ
- Soyulup kesilerek iki parçaya ayrılan 5 adet orta boy patates, uygun bir tencereye alınıp üzerlerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşe ayarlı ocakta yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan patatesler, ocaktan alınıp suyu süzüldükten sonra rendelenir.
- Derince bir kaba alınan, rendelenmiş patatesler, ince doğranmış 1 adet orta boy kuru soğan, ince doğranmış yarım demet maydanoz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1,5 tatlı kaşığı tuz, elle iyice yoğurulur.
- Hazırlanan köfte harcından parçalar alıp elde yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırarak son şekli verilir.
- Bu aşamada, yanınızda bulunduracağınız küçük bir kasedeki suyla elinizi ıslatmanız, harcın elinize yapışmasını önleyecektir.
- Hazırlanan köfteler, bir kasede çırpılan 1 adet yumurtaya bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
- Tavadan kağıt havlu serili tabağa alınan patates köfteleri, artık servise hazırdır.