Bezelyeli Sos Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11383

MALZEMELER​

  • 300 gram iç bezelye
    1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
    Yarım tatlı kaşığı nişasta
    Yarım demet taze nane
    2 diş sarımsak
    Yarım su bardağı krema
    2 yemek kaşığı zeytinyağ
    Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
    Tuz, karabiber
Bezelyeyi kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Daha sonra sos tenceresine alın. Ayrı bir yerde limon suyu ile nişastayı açın ve tencereye alın. Üzerine elinizle küçük parçalara ayırdığınız naneyi ekleyin. Rendelenmiş sarımsak ve limon kabuğunu katıp karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave edip 10 dakika karıştırarak pişirin. Sos sıcakken haşlanmış makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt