Bezelyeli tavuk salatası kaç kalori? kilo aldırır mı? nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 23 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Bezelyeli tavuk salatası, oldukça kalorisiz, ana öğünlerde yanında ayran veya yoğurtla yenildiğinde sağlıklı bir tercihtir. Bezelye ve tavuk ikisi de yemeklerde sık tercih edilen besinlerdir. Bezelyeyi bazen garnitür olarak bazen de ana yemek olarak görebiliyoruz.

Peki, bezelyeli tavuk salatası kaç kalori?

Bir porsiyon bezelyeli tavuk salatası (105 gr) 65 kalori.

Bezelyeli tavuk salatasının besin değerlerine bakacak olursak;


Karbonhidrat (g): 4.66
Protein (g): 8.88
Yağ (g): 1.02
Lif (g): 1.01
Kolesterol (mg): 18.91
Sodyum (mg): 190.49
Potasyum (mg): 249.27
Kalsiyum (mg): 82.74
A Vitamin (iu): 38.89
C Vitamin (mg): 8.95
Demir: 0.63

Bezelyeli tavuk salatasını hep birlikte yapalım mı?

Malzemelerimiz



  • 2 tane tavuk göğüsü
  • 1 kutu haşlanmış bezelye
  • 1 tane domates
  • 3 tane biber
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1/2 maydanoz
  • 1/2 dereotu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
Başlıyoruz!



  • Bezelyeli tavuk salatası için öncelikle tavuk göğüslerini orta büyüklükte bir tencerenin içerisine alalım ve üzerini aşacak şekilde tencereyi su ile dolduralım. Tavukları orta ateşte haşlayalım. Bezelyeler eğer haşlanmamış ise ayrı bir tencerenin içerisine alalım ve su ekleyip bezelyeleri de haşlayalım.
  • Bezelyeler ile tavuklar haşlanırken diğer taraftan iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için yeşil soğanları yıkayalım ve güzelce minik minik doğrayalım. Doğranmış soğanları ayrı bir kaba alalım. Ardından maydanozlar ile dere otlarını da yıkayalım ve ince kıyım yaparak keselim. Doğranmış maydanoz ile dere otlarını da soğanların içerisine alalım.
  • Biberler ile domatesi yemeklik şekilde doğrayıp diğer malzemelerin içerisine katalım. Bütün sebzeleri kaşıkla karıştıralım.
  • Haşlanan bezelyeleri tencereden alıp süzgecin içerisine koyalım. Süzgeç de olan bezelyelerin üzerine soğuk su döküp bezelyeleri iyice soğutalım. Diğer tencerede haşlanan tavuk göğüslerini de kevgir ile çıkartalım ve biraz soğuması için bekletelim. Soğumuş olan tavukları elimizle didikleyelim. Eğer üşeniyorsak bıçakla küp küp de kesebiliriz.
  • Malzemelerin hepsini karıştırma kâsesinin içerisine alalım ve güzelce harmanlayalım. Ardından karışımın içerisine sıvı yağ ile limon suyu dökelim. Bütün malzemeyi kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. Yapılması gereken bütün işlem bittikten sonra yuvarlak bir sunum tabağının içerisine tavuklu bezelye salatasını boca edelim.
  • Salata servis yapılması için hazır hale gelmiştir.
  • Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt