Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Sarma

Katılım
2 yıl 2 ay 26 gün
Mesajlar
17,958
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
DSC_0306-horz-vert-horz-300x211@2x.jpg

Tavuk Sarma Terbiyesi için:

  • 1 Kilo tavuk göğsü (ince,sarmalık dilimlenmiş,kasaba dilimletebilirsiniz)
  • 1 Orta boy soğan (ince rendelenmiş)
  • Karabiber,kimyon,kırmızıbiber,kekik,tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi için:

  • 500 Gr ıspanak
  • 1 Orta boy ıspanak
  • Az zeytinyağ ve tuz
Beşamel sosu için:

  • 4 Tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Yemek kaşı sıvıyağ
  • 3 Su bardağı süt(bardak ölçüsü 250 ml)
Üzeri için yeterince kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

  • Öncelikle tavuk göğsünü kendiniz veya kasabınıza sarmalık olarak dilimletin ve hafifce,parçalamadan dövün.(ben,kasaptan hazır dilimlenmiş alıp,kendim üzerine streç film serip bardağın altıyla,hafifce vurarak inceltiyorum.
  • Bir kapta soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.İçine baharatlarını,sıvıyağını ve tunuzu serpip karıştırın.Tavuk etlerinin her tarafına bu terbiyeden sürüp,karıştırın ve üzeri kapalı olarak,dolapta mutlaka birkaç saat dinlendirin.( ben 3 saat dinlendiriyorum.
  • Bu sırada ıspanakları yıkayın ve süzülmeye bırakın. Soğanı minik doğrayın ve az zeytinyağında sarartın.Sararan soğana ıspanağı ekleyin ve ıspanak kısık ateşte,kapağı açık olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken ıspanağın tuzunu serpin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  • Tavuk parçalarından birini alıp düz zemine yayın ve bir kenarına bir miktar ıspanak koyup,sararak rulo yapın ve sarma yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Tüm tavuk bitene kadar yanı işlemi tekrarlayın.En son tavuğun terbiyesinden kabın içinde kaldıysa onuda tavukların üzerine dökün.
  • 180 Derece fırında tavuk kızarana kadar pişirin.Tavukların pişmesine yakın,beşamel sosu için teryağında unu kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.Ocağın altını kısın ve sütünü azar azar ilave ederek sürekli karıştırınki topaklanmasın.(Eğer yinede topaklanırsa,el blendrıyla pürüzsüz yapabilirsiniz.)Beşamel sos koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın.Bu sırada tuznuda serpin.Kaynayan sosu ocaktan alın.
  • Fırında pembeleşen tavuğu çıkarın.Tavuğun tepsisinde suyu olabilir.Eğer az miktardayda bırakın kalsın ama fazla ise,suyunu dikkatlice elinizi yakmadan başka bir kaba kaşıkla alabilirsiniz.Sosu döktüğünüzde sosonuzu sıvılaştırmasın.Hemen beşamel sosunuzu tavukların üzerine dökün ve yaydırın.
  • Üzerine dilediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına atıp,üzeri kızarana kadar pişirin )5 dakikada kızarıyor)ve fırından çıkarın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt