Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
besamel-soslu-dilim-karniyarik-740x740.jpeg

Malzemeler Karnıyarık için:
2 adet bostan patlıcan
1 adet kuru soğan
Yeşil biber, kırmızı biber
250 gr kıyma
1 kaşık salça
Tuz, kırmızı biber, kekik
Beşamal Sos İçin
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
1, 5 su bardağı süt
Tuz


Üzeri için:
Kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat beklettim.
Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekmesini sağladım.
Bu arada soğanı, biberleri ve kıymayı tavada pişirip üzerine bir kaşık salça ve suyu ilave ettim. En son baharatları ekledim.


Tepsiye aldığım patlıcan dilimleri üzerine kıymalı harcı dağıttım.
Beşamal sos için bir kaşık tereyağ ile bir kaşık unu kavurdum, üzerine 1, 5 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek pişirdim.
Patlıcanların üzerine kıymalı harç, onun üzerine beşamal sos ve en son üzerine kaşar rendesi ekledim.
Bir kaşık salçayı 1 bardak sıcak suyla açarak tepsiye döktüm vee doğru fırına,
Tüm malzemeler ön pişirme yapıldığı için 15 dk da kaşarlar eriyince tamamdır.
Afiyet olsuuun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt